mandag 20. april 2009

BrettVett spesial - Temadag på Sunnmøre folkehøgskule del I

For ei tid tilbake fekk eg (Bjørn) og Harald eit interessant spørsmål frå inspektøren ved Sunnmøre folkehøgskule (SUFH): Kan de tenkje dykk å ha ein temadag om brettspel for elevane våre? Etter å ha tenkt oss om i 11 sekund, svarte vi eit klart og utvetydig "kanskje". Etter å ha tenkt oss om i ein dag svarte vi "Klart vi kan!"

Harald laga til ein flott og oversiktlig presentasjon over forskjellige spelkategoriar og spelmekanismar, rikeleg illustrert med gode bilete (jada, PowerPoint er tingen). Vi valde ut spel som vi trudde kunne vere aktuelle for elevane, og sytte sjølvsagt for å ha spel nok til alle og vel så det. Vi starta med presentasjonen i amfiet, og gjekk deretter inn i matsalen for å spele. Der var nok bord og stolar til alle, pluss at alle satt samla slik at vi kunne gå mellom borda og hjelpe til med regelforklaring og andre etisk-moralske spørsmål. Her er det på sin plass å nemne at vi også hadde kalla inn eit av BrettVett sine mest trufaste medlem, nemleg Erling. I tillegg hadde vi ein av lærarane med, Jan Einar, som hadde god kontroll på mellom anna Ticket to Ride. Når vi då i tillegg hadde fått skulen sine stipendiatar med på laget for å hjelpe til med dei spela dei kunne, var vi klar for SPELING! Nedst i denne bloggposten kan du sjå kva spel som faktisk vart spelt.

Harald og eg var spent på korleis elevane ville ta dette, og kor interessert dei ville vere. Under presentasjonsdelen i amfiet hadde vi handsopprekning for å sjå kor mange som hadde spelt litt spel frå før. Mange hadde , ikkje uventa, vore borti Settlers, Carcassonne, Ticket to Ride Europe og Risk. Eg seier ikkje uventa, fordi Settlers, Carcassonne og Ticket to Ride Europe er spel som skulen har kjøpt inn og har tilgjengeleg for elevane.

Vi oppmoda elevane om å opne barnesinnet og prøve noko nytt denne dagen. Responsen synest vi var over all forventning. Dei gjekk til speleborda med liv og lyst, som du kan sjå av bileta og filmane nedanfor. Som avslutning hadde vi ei lita fellesøkt der elevane fikk kome med synspunkt på kva eigenskapar som gjer eit spel bra. Vi hadde også ei handsopprekning til slutt der vi spurte: ”Kor mange har i dag spelt eit spel som du aldri har spelt før?” Det var i alle fall 95 %, om ikkje 100% som rakk opp handa. I mine auge var det nettopp det som gjorde dette til ein vellukka dag. Takk for førespurnaden frå SUFH, og takk til elevane som verkeleg opna barnesinna denne dagen og prøvde noko nytt!
P.S: Sjå også bloggposten under, der finn du film frå temadagen!

Harald får PowerPointen på plass:Eit utval av spela vi hadde med:


Slik såg det ut i matsalen:

Desse hadde spelt Risk før, og våge seg på noko nytt; RISK 2210 A.D.:

Ticket to Ride America:

Pandemic:

Stormenes tid:

Ticket to Ride Europe:

Ticket to Ride Europe:

Ca$h'n Gun$:

Ca$h'n Gun$:

Ca$h'n Gun$:

Ludo (ja, LUDO!!!!) på verandaen:

Settlers:


RISK 2210 A.D.:

Pandemic:

Vinnaren av Settlers:

Tilsaman hadde vi med oss 26 forskjellige spel denne dagen. Her er lista over dei spela som var i aktiv bruk, alfabetisk sortert, med link til spelet sin infoside på www.boardgamegeek.com:

6 nimmt (Category 5)
Ark of the Covenant
Bang!
Ca$h´n Gun$
Formula Dé
Guillotine
Ludo (sitt langt inne å legge denne til på lista, men...)
Pandemic
Risk
RISK 2210 A.D.
Settlers
Stormenes tid (The Pillars of the Earth)
Ticket to Ride
Ticket to Ride: Europe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar